Wij zijn gymnastiekvereniging Lycurgus-Hygiëa en heten u welkom bij onze vereniging!

Lesaanbod

Ouder en kindgym van ca. 1,5 tot 4 jaar

Kan uw kind lopen? Kom dan eens kijken bij ouder en kindgym. Onder deskundige begeleiding worden diverse oefeningen gedaan om spelenderwijs de motoriek van de peuter te ontwikkelen. Het samenspel tussen ouder en kind speelt hierbij een belangrijke rol. Vanzelfsprekend is het ook mogelijk dat een opa, oma, oom, tante met uw kind de les volgt. Gelieve eerst even e-mailen om te overleggen wat een geschikt uur is om te komen gymmen.

Kleutergym 4 t/m 5 jaar

Peuters en kleuters zijn nog volop in ontwikkeling. Op deze leeftijd staat het ontdekken en ervaren van de mogelijkheden die ze hebben met hun lichaam centraal. Bij kleutergym wordt er op gelet dat alle aspecten voor lichamelijke ontwikkeling aan bod komen. Er worden spelletjes gedaan waarbij de grondvormen van bewegen aan bod komen, zoals springen, zwaaien, klimmen, duikelen, gooien en vangen. Op verschillende manieren leren de kleuters met groot en klein materiaal hun evenwicht bewaren, inzicht krijgen in ruimte, afstand en snelheid.

Jongensturnen 6 t/m 15 jaar

 Als jij turnen ook zo leuk vindt, kom dan een keer meedoen om te zien wat wij allemaal doen op de rekstok, brug gelijk, paard, paddenstoel, ringen of op de trampoline. Je zult zien dat turnen niet alleen voor meisjes is. Het mooie van deze vereniging is dat je als jongen vanaf je 6e op gym kan blijven zolang als je wilt. We hopen je te zien op de lessen.

Meisjes turnen 6 tot 15 jaar

Vanaf 6 jaar kun je bij LH echt leren turnen. Op de balk, de brug, op de mat en het paard. En niet te vergeten de air tumblingbaan. Dit is een soort luchtkussen waar je op kunt springen, salto's maken en nog veel meer!

 Herenturnen vanaf 16 jaar

In deze groep met zowel beginnende als gevorderde turners kan iedereen meedoen op zijn eigen niveau. Er wordt op alle toestellen geturnd, dus kracht en lenigheid worden goed getraind. De heren vormen een gezellige groep waarin het aanleren en bijhouden van onderdelen samen gaat met plezier in de sport.

Damesturnen vanaf 16 jaar

Op een ongedwongen manier wordt in deze groep aan alle toestellen getraind. Beginners en gevorderden leren nieuwe onderdelen aan en zijn actief bezig in de turnsport. De damesgroep is een groep die turnen op eigen niveau combineert met een gezellige sfeer.

Rhönradturnen

Bij rhönradturnen gaat het niet alleen om zijwaarts rollen. Je kunt schommelen, rolletjes in en om het rad maken, springen over het rad, op een wiel ronddraaien. En er is nog veel meer mogelijk in en om het rad! Als je het een keer wilt proberen, vergeet dan niet om je gymschoenen mee te nemen.

Springuur

In januari start LH een nieuw spring uur. Vindt jij turnen leuk, en dan vooral de onderdelen met springen? Dan is dit iets voor jou. Tijdens dit uur gaan we alleen maar onderdelen doen die met springen te maken hebben. Zoals series op de airtrack, verschillende sprongen uit de trampoline en sprongen over bijvoorbeeld een kast.
Tip: Ook als je al turnt, is het leuk om dit naast je gewone turnuur erbij te doen. Zo wordt je nog beter in turnen dan je al bent ;)
Het springuur wordt gegeven in de gymzaal van de Evenaar. Dit is in de Jupiterstraat in Krommenie. De les wordt gegeven op vrijdag van 16:30 tot 17:30.

Acrogym

Acrogym is een dynamisch gebeuren dat je samen met anderen doet. Samenwerking is een belangrijk aspect bij acrogym. Je moet vertrouwen hebben in elkaar en op elkaar ingespeeld zijn om goed samen te kunnen werken. Met 2-tallen (jongens en meisjes)of 3-tallen(jongens en meisjes)maak je een creatieve acrobatiekoefening op muziek. Een acro-oefening bestaat uit balans- en tempo-elementen. Bij balanselementen gaat het om elementen waarbij de onder-partner de boven-partner in evenwicht houdt. Bij tempo-elementen gaat het om dynamisch partnerwerk waarbij de onder-partner de boven-partner opwerpt. Ook zitten er in een oefening individuele elementen waarvoor je lenigheid en kracht nodig hebt, er zijn dansvormen, verschillende houdingen en acrobatische sprongen. Verschillen in lichaamsbouw komen bij deze sport goed tot zijn recht, in principe kan iedereen meedoen.

Heren trimgym met volleybal

Een uniek uur voor heren die de spieren willen versterken, lenigheid willen vergroten en uithoudingsvermogen willen verbeteren. De warming-up wordt gevolgd door een pittig trimcircuit. Aan het einde van de les wordt er nog een partijtje volleybal gespeeld.

Volleybal

Deze les voor dames en heren is bedoeld voor degenen die graag een paar potjes volleybal spelen. Er wordt fanatiek (maar ook weer niet té) getraind en voor de leden die het leuk vinden wordt af en toe meegedaan aan een toernooi binnen Zaanstad maar dit is niet verplicht.

Sport-fit Dames 40+

Zorgen dat je lichaam in conditie komt en dit ook blijft. Op muziek komen alle spieren aan bod, zoals de buik, been, bil en armspieren. En soms, ter afwisseling, worden er ook steps, lichte gewichtjes en elastieken gebruikt.

Op dit uur wordt aandacht besteed aan rek-, strek- en lichte krachtoefeningen op muziek. Zo blijft het lichaam soepel en in conditie.

Aerobics/Keep-fit

Aerobic is bewegen op muziek. De aerobicslessen beginnen met een warming-up waarbij soms stepbankjes gebruikt worden. Hierna volgen stretch-/rekoefeningen om vervolgens door te gaan naar de spierversterkende oefeningen, buik, billen en benen. Tijdens deze oefeningen komen tevens de arm- en rugspieren aan bod. Bij deze versterkende oefeningen worden ook wel gewichtjes en elastieken gebruikt. In het eerste aerobics uur ligt de nadruk op (step) aerobics. Het tweede aerobics uur staat met name in het teken van een work-out: aerobics, steps, interval-aerobics, tai-aerobics, circuit en bodycombat. Je algehele conditie verbeter je met aerobics!

Fit en Vitaal 50+ (met o.a. circuittraining) en Fit en Vitaal 65+

Voor zowel dames als heren zijn er verschillende uren trimgym. Met behulp van verschillende attributen worden uw spieren versterkt en uw uithoudingsvermogen verbeterd. Ideaal voor mensen die aan hun conditie, lenigheid en kracht willen werken.

Freerunnen

Heb je lef en durf jij je grenzen te verleggen! Dan is freerunning wel iets voor jou!
Hoewel freerunning een typische buitensport is, beoefen we de (basis)elementen en moeilijke tricks in de gymzaal. Dit geeft als voordeel dat er met matten veiliger geoefend kan worden. Bij freerunning gaat het er om de obstakels op zo’n vloeiend mogelijke en originele manier weet te overbruggen. Hierdoor heb je de mogelijkheid een eigen stijl te ontwikkelen. We hebben het gehad over elementen, we hebben het dan over de flips (salto’s) en vaults (manier om onder of over een obstakel te gaan) en spins (sprongen met een draaibeweging).

 
 
 
E-mailen
Map